Witam Serdecznie,
Mam takie pytanie, dodałem chmielu do brewkita (170g na 22l) , wstawiłem całość na burzliwą , czy będę to musiał filtrować , czy chmieliny same opadną? Chmiel wcześniej gotowałem 30 min(podobno gotowany jak przy zacieraniu opada). Nie zależy mi na super klarowności ale nie chciałbym czuć jak coś przelatuje mi przez zęby. Znalazłem gdzieś jedną opinie, że nie trzeba filtrować ale po tym jak wygląda ta zupa, to przestałem być pewny. Proszę o pomoc.
Pzdr
Piotrek1234
Mam takie pytanie, dodałem chmielu do brewkita (170g na 22l) , wstawiłem całość na burzliwą , czy będę to musiał filtrować , czy chmieliny same opadną? Chmiel wcześniej gotowałem 30 min(podobno gotowany jak przy zacieraniu opada). Nie zależy mi na super klarowności ale nie chciałbym czuć jak coś przelatuje mi przez zęby. Znalazłem gdzieś jedną opinie, że nie trzeba filtrować ale po tym jak wygląda ta zupa, to przestałem być pewny. Proszę o pomoc.
Pzdr
Piotrek1234
Comment