Witam wszystkich.
Pierwsze dwa piwa z puchy już zrobiłem, czas więc na kolejny etap czyli dochmielanie piwa z brewkita. Zamierzam kupić Gozdawa Pale Ale lub Coopers IPA. Myślałem o chmieleniu na zimno podczas cichej fermentacji używając Citra lub Simcoe. Czy to jest dobry pomysł? Mógłbym zrobić też "herbatkę" i dolać ją do brzeczki przed dodaniem drożdży. I tutaj jest pytanie do was drodzy forumowicze. Jak to zrobić aby wyszło lekkie piwo o posmakach cytrusowych takich jak ma Grand Prix Ciechana lub Yankes.
Pierwsze dwa piwa z puchy już zrobiłem, czas więc na kolejny etap czyli dochmielanie piwa z brewkita. Zamierzam kupić Gozdawa Pale Ale lub Coopers IPA. Myślałem o chmieleniu na zimno podczas cichej fermentacji używając Citra lub Simcoe. Czy to jest dobry pomysł? Mógłbym zrobić też "herbatkę" i dolać ją do brzeczki przed dodaniem drożdży. I tutaj jest pytanie do was drodzy forumowicze. Jak to zrobić aby wyszło lekkie piwo o posmakach cytrusowych takich jak ma Grand Prix Ciechana lub Yankes.