Piwo miodowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • makolaza
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.10
    • 9

    Piwo miodowe

    Planuję nastawić piwo miodowe wg prostego przepisu:
    5kg pilzneński
    chmiel Marynka 40g
    drożdże Saflager w-34/70
    miód naturalny wielokwiatowy (jeszcze nie wiem ile)


    W jaki sposób mogę otrzymać z tych surowców piwo, które będzie miało wyraźny, lekko słodki smak miodu, ale też wyczuwalny smak piwa. Chodzi mi o to, czy podczas fermentacji nie sfermentuje cały cukier, pozbawiając piwa słodkości.
    Chcę otrzymać piwo zbliżone do Ciechana Miodowego (przynajmniej pod względem słodkości)
    Czy ktoś z Was próbował zrobić takie piwko? Jakieś wskazówki?
Przetwarzanie...
X