Zostaw je w spokoju. Eksperymentuj po którejś tam warce.
Pierwsza warka, połowa surowców?
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
ok. A co z tym blg? ART możesz mi coś napisać w tej kwestii? Z tamtym pajacem z agresywnym podejście nie chcę wchodzić w polemikę. Nie ma szansy żeby balingometr był uszkodzony, czy działał źle bo był używany przy tej warce, a sprawdzałem na wodzie i działał dobrze. Czy możliwe, że sprawdzane piwo miało np. 22-23 stopnie i stąd wynikła tak duża różnica w pomiarach? I pytanie dodatkowe, czy jest szansa że kupując zestaw stout 12BLG uda się osiągnąć np. 15? Czy jest to w ogóle możliwe?
Comment
-
-
nie był to milk stout przypadkiem?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
My dajemy mało, bo jakieś 5g na litr, a i tak zawsze jak takie palone ciemniaki nam dłużej stoją, np. więcej niż rok - bywają wtedy już delikatnie przegazowane (a znowuż po 1-2 miesiącach bywają jeszcze niedogazowane).Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2015-12-29, 11:57.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika heppens Wyświetlenie odpowiedzi5kg dokładnie z palonym. Ok, następne pytanie, mam teraz ok. 19 litrów piwa, ile cukru do refermentacji żeby był stoutowo nagazowany?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment