Witam,
pytanie zadam w kołysce być może pytanie jest banalne.
Pirosiarczynem sodu dezynfekuje od początku zabawy z warzeniem.
Zawsze tworzyłem roztwór na bieżąco np. dezynfekcja fermentora to dodanie wody odpowiedniej dawki pirosiarczynu - szczelne zamknięcie i spowodowanie wytworzenia gazu, który dezynfekuje wnętrze.
I teraz pytanie. Jeśli stworzę roztwór w butelce do rozpylania (np. taki do mycia szyb) i szczelnie zamknę to czy mogę go dłużej przechowywać i nie straci właściwości ? Chciałem użyć takiego patentu do rozpylania w butelkach, które później umieszczałbym na suszarce.
Czy jest sens, czy w takim użyciu pirosiarczyn nie ma już swoich właściwości ?
pytanie zadam w kołysce być może pytanie jest banalne.
Pirosiarczynem sodu dezynfekuje od początku zabawy z warzeniem.
Zawsze tworzyłem roztwór na bieżąco np. dezynfekcja fermentora to dodanie wody odpowiedniej dawki pirosiarczynu - szczelne zamknięcie i spowodowanie wytworzenia gazu, który dezynfekuje wnętrze.
I teraz pytanie. Jeśli stworzę roztwór w butelce do rozpylania (np. taki do mycia szyb) i szczelnie zamknę to czy mogę go dłużej przechowywać i nie straci właściwości ? Chciałem użyć takiego patentu do rozpylania w butelkach, które później umieszczałbym na suszarce.
Czy jest sens, czy w takim użyciu pirosiarczyn nie ma już swoich właściwości ?
Comment