Witam,
zabrałem sie ostatnio za zrobienie własnego piwa. Jako pierwsze wybrałem piwo pszeniczne. Piwo stoi już od 8 grudnia w fermentacji czyli 12 dni. Nie wiem czy mam je przelać do butelek, bo drożdze jeszcze nie opadły, a na dole zebrał się osad. Nie wiem czy tak ma być czy coś poszło nie tak. Cukromierz wskazuje 5 blg. Piwo stoi nieruszane w temp. 19-23 "C.Proszę o wszelkie rady i opcje co z tym teraz mam robić.
zabrałem sie ostatnio za zrobienie własnego piwa. Jako pierwsze wybrałem piwo pszeniczne. Piwo stoi już od 8 grudnia w fermentacji czyli 12 dni. Nie wiem czy mam je przelać do butelek, bo drożdze jeszcze nie opadły, a na dole zebrał się osad. Nie wiem czy tak ma być czy coś poszło nie tak. Cukromierz wskazuje 5 blg. Piwo stoi nieruszane w temp. 19-23 "C.Proszę o wszelkie rady i opcje co z tym teraz mam robić.
Comment