Cydr z puszki WES problem- fermentacja

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • aramit28
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.11
    • 17

    Cydr z puszki WES problem- fermentacja


    Witam. Mam problem po 4 dniach bezowocnego czekania na start fermentacji cydru dalej nie mogę się dopatrzeć oznak poza lekką parą na obrzeżach fermentora. Temperatura 18 C pożywka zastosowana zarówno do uwadniania drożdży go ferm jak i dedykowana wlana do nastawu . zapodaje zdjęcia proszę mi powiedzieć czy jest szansa na to że jednak coś z tego będzie czy raczej pójdzie w kanał. a może przy 18 C fermentacja tak wygląda?
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez aramit28; 2015-12-22, 18:17.
  • kjaros
    Porucznik Browarny Tester
    🍼
    • 2007.03
    • 378

    #2
    Jak skończyła się historia z tym cydrem? Zastanawiam się nad tym koncentratem i szukam opinii.
    Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23979

      #3
      Robiłem ten sok z chmieleniem i chmieleniem na zimno, fermentowałem Nottinghamami, wyszło fajnie aromatyczne i wytrawne. Jeśli pamiętam zeszło z 10blg chyba do 1.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      Przetwarzanie...
      X