Witam. Mam problem po 4 dniach bezowocnego czekania na start fermentacji cydru dalej nie mogę się dopatrzeć oznak poza lekką parą na obrzeżach fermentora. Temperatura 18 C pożywka zastosowana zarówno do uwadniania drożdży go ferm jak i dedykowana wlana do nastawu . zapodaje zdjęcia proszę mi powiedzieć czy jest szansa na to że jednak coś z tego będzie czy raczej pójdzie w kanał. a może przy 18 C fermentacja tak wygląda?
Cydr z puszki WES problem- fermentacja
Collapse
X
-
Cydr z puszki WES problem- fermentacja
Witam. Mam problem po 4 dniach bezowocnego czekania na start fermentacji cydru dalej nie mogę się dopatrzeć oznak poza lekką parą na obrzeżach fermentora. Temperatura 18 C pożywka zastosowana zarówno do uwadniania drożdży go ferm jak i dedykowana wlana do nastawu . zapodaje zdjęcia proszę mi powiedzieć czy jest szansa na to że jednak coś z tego będzie czy raczej pójdzie w kanał. a może przy 18 C fermentacja tak wygląda?Ostatnia zmiana dokonana przez aramit28; 2015-12-22, 18:17.Tagi: brak
-
-
Robiłem ten sok z chmieleniem i chmieleniem na zimno, fermentowałem Nottinghamami, wyszło fajnie aromatyczne i wytrawne. Jeśli pamiętam zeszło z 10blg chyba do 1.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment