piwne początki

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sairak
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.12
    • 2

piwne początki

Witam
    zrobiłem sobie prezent na święta i kupiłem zestaw do warzenia piwa,w zestawie był brewkit EXPORT LAGER PREMIUM 1,8kg i teraz mam pytanko czy mogę jakoś ten brewkit dochmielić na aromat i goryczkę?
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10796

Jak to mówią "możesz wszystko"
    ps za pierwszym razem zrobił bym jednak bez udziwnień by zobaczyć z czym to sie je
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• skitof
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2007.11
      • 2485

Jeżeli masz już nachmielonego brewkita, to najlepiej zrób wywar z chmielu (herbatkę) lub chmiel na zimno. Jak chmiel masz osobno, to gotując dorzuć więcej chmielu

Comment

• sairak
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2015.12
        • 2

ok wielkie dzięki za podpowiedzi

Comment

Related Topics

Collapse

• Zaiksik
          Trudne początki
          Zaiksik
          Witam
          Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
          Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
          Wszystko...
          2024-08-27, 17:13
        • jujooo
          Przeterminowane składniki do piwa BREWKIT
          jujooo
          Witam serdecznie.

Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.

Mam pytanie, czy warto ryzykować z użyciem...
          2023-08-23, 15:14
        • wirdar1
          Brewkit Czech Pils
          wirdar1
          Witam
          To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
          Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
          13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
          2023-03-21, 15:51
        • Mar11111
          Początki z brewkitem...
          Mar11111
          Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
          ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
          2024-04-20, 14:46
        • RomaNzRumunii
          Pierwszy brewkit fermentacja cicha
          RomaNzRumunii
          Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
          2021-01-25, 20:25
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...