Postanowiłem zrobić jeszcze jedną cervez'e mexicane z coopersa ale tym razem chciałbym coś zmodyfikować. Mianowicie przy poprzedniej dodałem 0,5 kg ekstraktu i 0,5 kg glukozy. Teraz mam do dyspozycji, suchy ekstrakt, glukoze, sztuczny miód, cukier kandyzowany i maltodekstryne oraz syrop ryżowy.
Znalazłem kilka opinii co do tego brew kita np.
-najlepiej dodać:
- 0,5 kg ekstraktu i 0,5 kg glukozy
- 1 kg glukozy
- coopers enhancer no.2 (znalazlem info że ma w składzie glukoze, ekstrakt słodowy i maltodekstryne)
- 2 kg miodu i 0,8 kg glukozy
a co do refermentacji:
- syrop ryżowy zamiast cukru
- glukoze plus wywar z limonek
Jakieś propozycje, opinie ? Jestem bardzo skory do modyfikacji Piwo ma mieć swoją premiere w sierpniu
Chciałem zapytać też o czas fermentacji przed butelkowaniem. Są opinie aby trzymać 3 tygodnie na burzliwej, a są też aby trzymać tydzień i później butelkować.
Pozdrawiam.
Znalazłem kilka opinii co do tego brew kita np.
-najlepiej dodać:
- 0,5 kg ekstraktu i 0,5 kg glukozy
- 1 kg glukozy
- coopers enhancer no.2 (znalazlem info że ma w składzie glukoze, ekstrakt słodowy i maltodekstryne)
- 2 kg miodu i 0,8 kg glukozy
a co do refermentacji:
- syrop ryżowy zamiast cukru
- glukoze plus wywar z limonek
Jakieś propozycje, opinie ? Jestem bardzo skory do modyfikacji Piwo ma mieć swoją premiere w sierpniu
Chciałem zapytać też o czas fermentacji przed butelkowaniem. Są opinie aby trzymać 3 tygodnie na burzliwej, a są też aby trzymać tydzień i później butelkować.
Pozdrawiam.
Comment