Witajcie
to mój pierwszy post - więc się przywitam: Hello Browar.biz World!
Miałbym też do was 3 amatorskie pytania:
1) Mam teraz na cichej swoje pierwsze piwo, zestaw BA Prawdziwe Ale, pocz. 11BLG, po burzliwej 3BLG, nie bulka więc nie spodziewam sie że zejdzie jeszcze ale trzymam na cichej. Nachmieliłem na cichej amarillo, wiec spodziewam sie wersji amerykanskiej.
Jaki stopień nagazowania wybrać w kalkulatorze BEER RECIPATOR zeby uzyskać nagazowanie jak np. w Ataku Chmielu? 2.2 będzie OK?
2) Na skutek pewnych perturbacji przy zlewaniu mam na cichej 17L piwka, zakładam temp. butelkowania 20C, czy wynik 91.5g glukozy jest dla was sensowny? (obawiam się "granatów")
3) Mam miarkę z browamatora, ale teraz zauważyłem że ona jest do cukru. Jakie są wasze doświadczenia przy jej stosowaniu do glukozy? Ile w g glukozy wchodzi do poszczególnych miarek 0,33 0,5 i 0,75l?
Z góry ogromne dzięki za Waszą pomoc!
to mój pierwszy post - więc się przywitam: Hello Browar.biz World!
Miałbym też do was 3 amatorskie pytania:
1) Mam teraz na cichej swoje pierwsze piwo, zestaw BA Prawdziwe Ale, pocz. 11BLG, po burzliwej 3BLG, nie bulka więc nie spodziewam sie że zejdzie jeszcze ale trzymam na cichej. Nachmieliłem na cichej amarillo, wiec spodziewam sie wersji amerykanskiej.
Jaki stopień nagazowania wybrać w kalkulatorze BEER RECIPATOR zeby uzyskać nagazowanie jak np. w Ataku Chmielu? 2.2 będzie OK?
2) Na skutek pewnych perturbacji przy zlewaniu mam na cichej 17L piwka, zakładam temp. butelkowania 20C, czy wynik 91.5g glukozy jest dla was sensowny? (obawiam się "granatów")
3) Mam miarkę z browamatora, ale teraz zauważyłem że ona jest do cukru. Jakie są wasze doświadczenia przy jej stosowaniu do glukozy? Ile w g glukozy wchodzi do poszczególnych miarek 0,33 0,5 i 0,75l?
Z góry ogromne dzięki za Waszą pomoc!
Comment