Pierwsza warka i masa wątpliwości.

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Abstynent
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2015.10
    • 49

    #31
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hanzo
    > Abstynent - jak dla mnie ten kranik jest raczej za duży.
    W którym miejscu za duży? Średnicę gwintu można dobrać
    Just brew it

    Comment

    • Hanzo
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2016.02
      • 114

      #32
      Chodzi mi o ogólne gabaryty. Łatwiej nim gdzieś zaczepić. No i nie schowam fermentora do kartonu kiedy jest wkręcony kranik. A obecnie tak zrobiłem, jak zostawiłem go w garażu (w trakcie fermentacji).

      Comment

      • zebediach
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.03
        • 96

        #33
        A po przekątnej kranika nie da rady schować? Jak nie to większy karton daj, tak jest łatwiej.

        Comment

        • kondres
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2016.03
          • 1

          #34
          Skorzystam z waszych rad i w końcu sam się za to wezmę zobaczymy jak pójdzie pozdrawiam

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • woosaa
            Przyspieszona cicha
            woosaa
            Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
            2025-01-09, 16:18
          • darekd
            Máša, Stout 11%
            darekd
            Browarek z miejscowości Řevničov w kraju środkowoczeskim (powiat Rakovník)

            https://pivomasa.cz/

            11% ekstr., 4,4% alk.

            W opisie "klasyczny, pijalny stout". W składzie dodatkowo prażone żyto.

            Aromat - kawa zbożowa (wyraźniejsza paloność),...
            2024-02-18, 23:48
          • darekd
            Máša, Don Chichot 12%
            darekd
            Browarek z miejscowości Řevničov w kraju środkowoczeskim (powiat Rakovník)

            https://pivomasa.cz/

            Polotmavý nepasterizovaný spodně kvašený ležák czyli półciemny lager, 12° ekstr., 4,9% alc.

            Aromat - słodowy z karmelem, suszonymi owocami, minimalnym chlebem....
            2024-02-04, 21:19
          • darekd
            Máša, Řenčovka 10
            darekd
            Mały browarek w miejscowości Řevničov w kraju środkowoczeskim (powiat Rakovník)

            https://pivomasa.cz/

            10% ekstr., 4% alk. Butelka PET.

            Aromat - kwaskowo-owocowe drożdże, trochę chleba, łagodny chmiel (zioła/łąka), potem ciut masełka
            Piana - średnia...
            2024-01-28, 01:19
          • Charlie44
            Pierwsze zlewanie na cichą.
            Charlie44
            Cześć wszystkim,

            Planuję zrobić za jakiś czas zrobić moją trzecią warkę z zacieru i po raz pierwszy zastosować fermentację cichą oraz chmielenie na zimno, w związku z tym mam dwa małe pytanka:

            1) Zdarzyło mi się parę razy zetknąć z instrukcją mówiącą...
            2018-10-22, 11:08
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...