Pierwsza warka i masa wątpliwości.
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
-
Channel: Sprzęt
-
-
Browarek z miejscowości Řevničov w kraju środkowoczeskim (powiat Rakovník)
https://pivomasa.cz/
11% ekstr., 4,4% alk.
W opisie "klasyczny, pijalny stout". W składzie dodatkowo prażone żyto.
Aromat - kawa zbożowa (wyraźniejsza paloność),...-
Channel: Czechy
-
-
Browarek z miejscowości Řevničov w kraju środkowoczeskim (powiat Rakovník)
https://pivomasa.cz/
Polotmavý nepasterizovaný spodně kvašený ležák czyli półciemny lager, 12° ekstr., 4,9% alc.
Aromat - słodowy z karmelem, suszonymi owocami, minimalnym chlebem....-
Channel: Czechy
-
-
Mały browarek w miejscowości Řevničov w kraju środkowoczeskim (powiat Rakovník)
https://pivomasa.cz/
10% ekstr., 4% alk. Butelka PET.
Aromat - kwaskowo-owocowe drożdże, trochę chleba, łagodny chmiel (zioła/łąka), potem ciut masełka
Piana - średnia...-
Channel: Czechy
-
-
Cześć wszystkim,
Planuję zrobić za jakiś czas zrobić moją trzecią warkę z zacieru i po raz pierwszy zastosować fermentację cichą oraz chmielenie na zimno, w związku z tym mam dwa małe pytanka:
1) Zdarzyło mi się parę razy zetknąć z instrukcją mówiącą...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment