Mam na burzliwej AIPA 15 BLG, ok. 23 l. Jak na razie dałem 50g Chinooka na gorączkę (60min), 50 Mozaica (po 25g na 20 i 10 min) i 50 Ahtanum po gotowaniu. Mam jeszcze 100g Citry i zastanawiam się czy dodawać wszystko, czy połowę no i na ile czasu. Jakieś propozycje?
Chmiel na zimno, kilka pytań
Collapse
X
-
Całość albo połowa, na kilka dni przed końcem cichej spróbuj piwa i zdecyduj, czy potrzeba mocnego czy łagodnego kontrapunktu "citrowego"
A dać trzeba właśnie pod koniec cichej, na kilka dni jak piwo już jest ładnie ułożone."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziCałość albo połowa, na kilka dni przed końcem cichej spróbuj piwa i zdecyduj, czy potrzeba mocnego czy łagodnego kontrapunktu "citrowego"
A dać trzeba właśnie pod koniec cichej, na kilka dni jak piwo już jest ładnie ułożone.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika heppens Wyświetlenie odpowiedziJak na razie dałem 50g Chinooka na gorączkęCzy napija sie panowie piweczka?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sredstvom Wyświetlenie odpowiedziA myslalem, ze tylko u mnie piwo choroby lapie (od kaszlenia)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika heppens Wyświetlenie odpowiedziXD nie mogę edytować już :-("nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziAle Cie zmogło (na tym forumie )
O paaaanie, ja nie tylko sam chory, ale i bakcyle rozsiewam, wiec uwazac ze mna, bo jak sie zdenerwie, to okaszlec moge
Milej soboty wszystkim!Czy napija sie panowie piweczka?
Comment
-
Comment