Cześć, będę warzył swoje pierwsze piwo, i aby zaoszczędzić na przesyłce chcę zamówić wszystko z jednego sklepu. Ponieważ to moja pierwsza warka chce uwarzyć piwo z ekstraktów z samodzielnym chmieleniem. Padło na APA i zestaw http://www.homebrewing.pl/piwo-ameri...tow-p-662.html Patrząc na inne receptury wydaje się w niej dość mało chmielu. Czy macie jakieś pomysły jak ulepszyć tą recepturę, jakie chmiele,na jaki czas i w jakiej ilości ? Może Amarillo, który podobno dobrze się komponuje z Citrą i Simcoe ?
APA- podrasowanie zestawu z ekstraków
Collapse
X
-
tego chmielu w zestawie jest za malo. ja tydzien temu tez warzylem z ekstraktow i mialem 20 gram Zeusa na goryczke i 50 gram mosaica na aromat. do tego dokupilem jeszcze amarillo i chinooka. W sumie dalem 20g na goryczke (nie chce by piwo bylo zbyt goryczkowe bo chce poczestowac znajomych), 15 na smak, i 20na aromat na 5 minut przed gotowaniem. do tego na cicha wrzuce jeszcze conajmniej 25g amarillo.Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam.
Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.- słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
- słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
- słód Weyermann®
-
Channel: Twoje warzenie
-
Witam serdecznie,
małymi krokami zmierzam ku dalszemu rozwojowi względem wyrobu piwa domowego.
Mam za sobą dwie wytworzone partie z brewkitu (obie IPA). Mimo godzin spędzonych na forach dziedzinowych, szkole Youtube oraz literaturze do obu partii ma pewne ALE.
W obu...-
Channel: Przedstaw Się!
2018-12-14, 16:04 -
-
Miasto Handlova jest jednym z ostatnich reliktów wydobycia węgla kamiennego na Słowacji. Chociaż w sumie to raczej czas przeszły, ponieważ w pobliskiej kopalni trwa już ''sprzątanie''.
Na każdym kroku można spotkać się z miejscami związanymi z górnictwem. Są też kamienice w jakich...3 Photos-
Channel: Słowacja
-
-
Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...-
Channel: Islandia
2024-11-03, 01:56 -
-
Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.
Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić
Nas gugielmapki...-
Channel: Dolnośląskie
2024-10-28, 22:31 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment