Jutro wieczorem nam zamiar rozlewać AIPA do butelek, tylko jest mocno mętne. I teraz tak, mi się to nawet podoba, wolę mętne piwo niż takie super klarowne (skrzywienie po koncerniakach), tylko zastanawiam się czy to zmieni jakoś specjalnie smaku. Jakie macie doświadczenia?
Rozlew, klarownie
Collapse
X
-
A takie, że jak wpisałem w wyszukiwarkę "klarowanie" to 84 tematy mi wyszukało."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<< -
Na tym etapie nie ocenia się ani smaku ani zapachu ani klarowności - to jest młode piwo. Jak za 4 tygodnie dalej będziesz miał męta, to wtedy zastanawiaj się co źle zrobiłeś, będziesz mniej zestresowanyRób sobie notatki z warzenia i przebiegu dalszych procesów, czytaj, analizuj gotowy produkt, czytaj, warz kolejne piwa, czytaj i za 100 warek będziesz wiedział mniej więcej czego się spodziewać w gotowym piwie po takich objawach.
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Related Topics
Collapse
-
Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...-
Channel: Czechy
-
-
Aż dziwne, że nikt z browarbizowiczów do tej pory nie dotarł do Charkowa. A to 1,5 milionowe miasto może się pochwalić dziesięcioma browarami (jeśli liczyć koncernowy Rogań to jest ich nawet 11).
Powstały w 2012 roku browar restauracyjny AltBier mieści się w niezbyt pięknym, pokrytym...-
Channel: Ukraina
-
-
Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
-
Channel: Niemcy
2025-02-12, 02:28 -
-
Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
-
Channel: Czechy
-
-
Kolejny browar w Brukseli jaki odwiedziliśmy 9.08.2024 jest odległy w prostej linii od La Source o 300 m https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...re-4-la-source. Jednak bezpośredniego przejścia nie ma, należy...
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment