Rozlew, klarownie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heppens
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2015.11
    • 83

    Rozlew, klarownie

    Jutro wieczorem nam zamiar rozlewać AIPA do butelek, tylko jest mocno mętne. I teraz tak, mi się to nawet podoba, wolę mętne piwo niż takie super klarowne (skrzywienie po koncerniakach), tylko zastanawiam się czy to zmieni jakoś specjalnie smaku. Jakie macie doświadczenia?
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3489

    #2
    A takie, że jak wpisałem w wyszukiwarkę "klarowanie" to 84 tematy mi wyszukało.
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

    Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

    Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

    Comment

    • heppens
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2015.11
      • 83

      #3
      Pytam się czy trzeba, a nie koniecznie jak. Czy coś może gorzej smakować

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23928

        #4
        Na tym etapie nie ocenia się ani smaku ani zapachu ani klarowności - to jest młode piwo. Jak za 4 tygodnie dalej będziesz miał męta, to wtedy zastanawiaj się co źle zrobiłeś, będziesz mniej zestresowany Rób sobie notatki z warzenia i przebiegu dalszych procesów, czytaj, analizuj gotowy produkt, czytaj, warz kolejne piwa, czytaj i za 100 warek będziesz wiedział mniej więcej czego się spodziewać w gotowym piwie po takich objawach.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        Przetwarzanie...
        X