Jutro wieczorem nam zamiar rozlewać AIPA do butelek, tylko jest mocno mętne. I teraz tak, mi się to nawet podoba, wolę mętne piwo niż takie super klarowne (skrzywienie po koncerniakach), tylko zastanawiam się czy to zmieni jakoś specjalnie smaku. Jakie macie doświadczenia?
Rozlew, klarownie
Collapse
X
-
A takie, że jak wpisałem w wyszukiwarkę "klarowanie" to 84 tematy mi wyszukało."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
-
-
Na tym etapie nie ocenia się ani smaku ani zapachu ani klarowności - to jest młode piwo. Jak za 4 tygodnie dalej będziesz miał męta, to wtedy zastanawiaj się co źle zrobiłeś, będziesz mniej zestresowany Rób sobie notatki z warzenia i przebiegu dalszych procesów, czytaj, analizuj gotowy produkt, czytaj, warz kolejne piwa, czytaj i za 100 warek będziesz wiedział mniej więcej czego się spodziewać w gotowym piwie po takich objawach.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment