Zakażenie?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zebediach
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.03
    • 96

    #16
    Można też profilaktycznie wylać 13-stą od razu do kibla.

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • Darins
      Czy to zakazenie?
      Darins
      Na powierzchni troche plamek, w smaku czuc kwasowosc, nie wiem jak moglo sie zakazic, moze przez kranik? Nie otwieralem, robilem na poczatku lipca, moze dzikusy?


      https://images90.fotosik.pl/527/35255391a88c49de.jpg
      2021-08-10, 18:56
    • krzysztoft
      fermentacja burzliwa czy zakażenie?
      krzysztoft
      Jest to moja pierwsza warka, a więc doświadczenia nie mam żadnego. Z tego co przeczytałem oraz zobaczyłem wynika, że fermentacja burzliwa charakteryzuje się pojawieniem piany, ruchem w fermentorze oraz wydzielającym się CO2, który powinien powodować "bulgotanie w rurce. U mnie niestety...
      2019-04-01, 01:18
    • darekd
      Błonie [Inne Beczki], Bread&Butter
      darekd
      Marcowe, 14% ekstr., 6% alk.

      Aromat - słodowy z delikatnym chlebem, łagodnym karmelem i lekkim kwaskiem, trochę chmielu w tle (masełka nie wyczułem)
      Piana - wysoka, dość trwała, dłuższy kożuszek
      Barwa - ciemne złoto wpada w bursztyn
      Wysycenie - średnie, musujące...
      2025-04-10, 23:21
    • darekd
      Pinta, English Porter
      darekd
      Seria "Classics"

      13%ekstr.
      5% alk.

      Aromat - słodowy, łagodny, jakieś kawowe muśnięcie
      Piana - dość wysoka, umiarkowanie trwała, dłuższy kożuszek
      Barwa - smolista, ciemnorubinowe refleksy pod światło
      Wysycenie - umiarkowane, musujące...
      2025-04-05, 00:46
    • darekd
      Rakovník, Bakalář Výroční Speciál 570 Let
      darekd
      To nie pierwszy ich rocznicowy specjał, ale ten ma nieco inną zawartość alk.-5,7% (półciemne)

      Aromat - słodowy, lekko kwaskowe owoce, delikatny karmel, znikomy chmiel
      Piana - wysoka, trwała, długi kożuszek
      Barwa - jaśniejszy brąz z bursztynem, klarowne
      Wysycenie...
      2025-04-03, 22:22
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...