Można też profilaktycznie wylać 13-stą od razu do kibla.
Zakażenie?
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Na powierzchni troche plamek, w smaku czuc kwasowosc, nie wiem jak moglo sie zakazic, moze przez kranik? Nie otwieralem, robilem na poczatku lipca, moze dzikusy?
https://images90.fotosik.pl/527/35255391a88c49de.jpg-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Jest to moja pierwsza warka, a więc doświadczenia nie mam żadnego. Z tego co przeczytałem oraz zobaczyłem wynika, że fermentacja burzliwa charakteryzuje się pojawieniem piany, ruchem w fermentorze oraz wydzielającym się CO2, który powinien powodować "bulgotanie w rurce. U mnie niestety...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Marcowe, 14% ekstr., 6% alk.
Aromat - słodowy z delikatnym chlebem, łagodnym karmelem i lekkim kwaskiem, trochę chmielu w tle (masełka nie wyczułem)
Piana - wysoka, dość trwała, dłuższy kożuszek
Barwa - ciemne złoto wpada w bursztyn
Wysycenie - średnie, musujące...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-04-10, 23:21 -
-
Seria "Classics"
13%ekstr.
5% alk.
Aromat - słodowy, łagodny, jakieś kawowe muśnięcie
Piana - dość wysoka, umiarkowanie trwała, dłuższy kożuszek
Barwa - smolista, ciemnorubinowe refleksy pod światło
Wysycenie - umiarkowane, musujące...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-04-05, 00:46 -
-
To nie pierwszy ich rocznicowy specjał, ale ten ma nieco inną zawartość alk.-5,7% (półciemne)
Aromat - słodowy, lekko kwaskowe owoce, delikatny karmel, znikomy chmiel
Piana - wysoka, trwała, długi kożuszek
Barwa - jaśniejszy brąz z bursztynem, klarowne
Wysycenie...-
Channel: Czechy
2025-04-03, 22:22 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment