Kupiłem żelatynę taką jak była w sklepie - deserowa fix (dr . Oetker chyba). Jest ok do piwa?
Zawiesina powstająca przy chłodzeniu - problem z dekantacją.
Collapse
X
-
Hej,
Zastosowałem się do Twoich rad @fidoangel i przy kolejnej warce zamieszałem łychą w garze po chłodzeniu. Mieszałem porządnie kilkanaście razy ale...żaden stożek na środku się nie ułożył. Białkowe osady równomiernie ułożyły się na dnie. W górnej warstwie klarowne piwo, w dolnej równomierny osad (dość "wysoki") z owych chmielin i białkowych osadów. Znów zlałem z większością tego syfu do fermentora bo szkoda było mi tracić piwo. I znów czeka mnie zastosowanie żelatyny. Dobre i to ale chciałbym tego w przyszłości uniknąć.
Co jest do cholery? Przecież "wirlpoola" umie zrobić każdy? MAsz może jakieś sugestie? Pomysły?
PozdrawiamOstatnia zmiana dokonana przez m2200; 2016-04-14, 13:26.Nie samym piwem żyje człowiek ale...
Comment
-
Comment