Niekonczaca sie fermentacja - przelewac na cicha?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sredstvom
    Porucznik Browarny Tester
    • 2015.10
    • 362

    Niekonczaca sie fermentacja - przelewac na cicha?

    Dobry wieczor,

    od 9 dni fermentuje mi 6 zboz z zestawu CP, na drozdzach Nottingham ale yeast. 4 dni temu bylo 3 blg, przedwczoraj 2, dzisiaj 1. Zra jak dzikie, dobrze ze wiadro nienaruszone... tak mi sie jakos zatarlo...

    Zastanawiam sie: trzymac dalej jak w ksiazce pisze, az przestanie fermentowac? Zostal tylko 1 stopien, wiec jesli ma cos jeszcze dofermentowac, to chyba na cichej powinna sobie resztka drozdzy dac rade... Czy glupio mysle?

    Podpowiedzcie, bo nie wiem czy schodzic do piwnicy po fermentor, czy odpuscic jeszcze do soboty.

    Dzieki.
    Czy napija sie panowie piweczka?
  • sredstvom
    Porucznik Browarny Tester
    • 2015.10
    • 362

    #2
    Naklamalem ze zmeczenia - Danstar Belle Saison Ale Yeast, a nie zadne Nottinghamy... Ale reszta sie zgadza, jak w Radiu Erewan

    Co czynic?
    Czy napija sie panowie piweczka?

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

      #3
      Zrób to jutro, będziesz miał dzień wolnego.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      • sredstvom
        Porucznik Browarny Tester
        • 2015.10
        • 362

        #4
        Trudno, zrobilem wczoraj :-) ale licze, ze na cichej sobie dognije, co ma dognic.
        Czy napija sie panowie piweczka?

        Comment

        • pharun88
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2015.01
          • 128

          #5
          Te drożdże tak maja. Są bardzo żarłoczne. Daj spokojnie polezec na cichej i będzie ok.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X