Cześć!
Jestem nowy na forum i niedawno zabrałem się za moją pierwszą w życiu warke z Brew kitu - Lagera Coopersa. Zamiast cukru użyłem słodu super jasnego 1kg. Po nastawieniu fermentacji w 23st, następnego dnia pięknie mi bulgotało, ale by było jeszcze lepiej, stwierdziłem, że zalecane są niższe temperatury to obniżyłem do 21-22st. Po dwóch i pół dnia od nastawienia przestał wydzielać się gaz w rurce (pokrywa domknięta jest szczenie sprawdzałem 5 razy ). Multimierz pokazał 1 Blg. Czy jest możliwe by fermentacja zaszła tak szybko? I czy mogę już rozlewać czy lepiej poczekać jeszcze parę dni? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Jestem nowy na forum i niedawno zabrałem się za moją pierwszą w życiu warke z Brew kitu - Lagera Coopersa. Zamiast cukru użyłem słodu super jasnego 1kg. Po nastawieniu fermentacji w 23st, następnego dnia pięknie mi bulgotało, ale by było jeszcze lepiej, stwierdziłem, że zalecane są niższe temperatury to obniżyłem do 21-22st. Po dwóch i pół dnia od nastawienia przestał wydzielać się gaz w rurce (pokrywa domknięta jest szczenie sprawdzałem 5 razy ). Multimierz pokazał 1 Blg. Czy jest możliwe by fermentacja zaszła tak szybko? I czy mogę już rozlewać czy lepiej poczekać jeszcze parę dni? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Comment