Ktoś ma jakiś pomysł, do czego można wykorzystać słód karmelowy 300 EBC i w jakiej ilości (udział w zasypie)? Do tej pory używałem tylko słodów 150 i 600 EBC, efekty smakowe tego drugiego zupełnie mi nie odpowiadają.
słód karmelowy 300 EBC
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
-
Channel: Czechy
-
-
Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
W 2015 r. w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) otworzył drugi browar....-
Channel: Niemcy
2024-11-30, 23:35 -
-
Piwo po raz pierwszy uwarzono w zeszłym roku.
12% ekstr.
5% alk.
60 IBU
Chmiele: Agnus, Amarillo a Citra
Aromat - ziołowo/łodygowo/korzenny chmiel, trochę drożdży, lekki słód
Piana - zdecydowanie wysoka, trwała z długim kożuszkiem,...-
2024-11-22, 01:28 -
-
Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
-
-
-
12% ekstr
Alk. 4,9%
Chmiel - Fuggle (UK)
Słody - Pilzneński, Golden Ale, Carabody, Karmelowy 400 EBC, Karmelowy 50 EBC, Cookie
https://www.browarprost.pl/bitter
Aromat - łagodny, korzenny chmiel, ciasteczkowy słód wyraźniejszy
Piana - średnia,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment