słód karmelowy 300 EBC

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    słód karmelowy 300 EBC

    Ktoś ma jakiś pomysł, do czego można wykorzystać słód karmelowy 300 EBC i w jakiej ilości (udział w zasypie)? Do tej pory używałem tylko słodów 150 i 600 EBC, efekty smakowe tego drugiego zupełnie mi nie odpowiadają.
  • kostas
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.08
    • 212

    #2
    Ja użyłem takiego słodu do American Brown Ale. Domyślam się że chodzi o słód ze Strzegomia, jednak tamten był z Weyermanna. Udział słodu w zasypie stanowił 9% (500 g) i zacierałem go od samego początku. Piwo wyszło bardzo dobre, degustatorzy chwalili.
    Browar Domowy El Greco na Facebooku

    Comment

    Przetwarzanie...
    X