niegorzki american pale ale

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Vospylsan
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.04
    • 24

    niegorzki american pale ale

    Wpadłem na pomysł uwarzenia piwa o silnym aromacie ale zupełnie niegoryczkowego - celowałbym tak w 10-15 IBU. Planuje zrobić to na 12 BLG, z użyciem słodu pale ale 80% zasypu i wiedeńskiego 20%, dodałbym 10g Marynki i na cichą 75g cascade. Ma to wg Was sens?
  • oczko21
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.11
    • 72

    #2
    Za mało tego chmielu

    Comment

    • Vospylsan
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2015.04
      • 24

      #3
      Np 20g marynki by starczyło?

      Comment

      • Jimmy_jb
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.11
        • 911

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oczko21 Wyświetlenie odpowiedzi
        Za mało tego chmielu
        Przecież ma być bez goryczki.
        Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10788

          #5
          10g da te 10-15 IBU
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • Vospylsan
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2015.04
            • 24

            #6
            Piszę tutaj aby nie zakładać nowych tematów.
            Planuję uwarzenie pilsa. Mam do dyspozycji lodówkę w której temp. waha się 4-5 st C. Czy to nie będzie za niska dla drożdzy dolnej fermentacji?

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10788

              #7
              Trochę nisko
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              Przetwarzanie...
              X