Witam.
Chciał bym uwarzyć takie piwko jak w temacie.
Chce użyć:
Słody:
Pale Ale Maris otter 45%
Pszeniczny Strzegom 3-6 EBC 45%
jakiś karmelowy nie wiem coś doradzicie coś
około 10 %
chmiele:mosaic, citra, amarillo - w jakiej kolejność ?? ile czasu które gotować?
drożdże:
wyeast XL 1056 American Ale
Proszę o rady jest to dopiero moje 2 piwo, więc prosił bym o pomoc w przepisie.
Z góry dzięki.
Pozd.
Chciał bym uwarzyć takie piwko jak w temacie.
Chce użyć:
Słody:
Pale Ale Maris otter 45%
Pszeniczny Strzegom 3-6 EBC 45%
jakiś karmelowy nie wiem coś doradzicie coś

chmiele:mosaic, citra, amarillo - w jakiej kolejność ?? ile czasu które gotować?
drożdże:
wyeast XL 1056 American Ale
Proszę o rady jest to dopiero moje 2 piwo, więc prosił bym o pomoc w przepisie.
Z góry dzięki.
Pozd.