Problem z fermentacja

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kubek505
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.04
    • 3

    Problem z fermentacja

    Witam, jestem tu po raz pierwszy. Mam na imię Kuba i rozpoczynam swoją przygodę z piwowarstwem. Na początek chciałem zrobić piwo z brew kita. Zakupiłem wszystkie potrzebne rzeczy. Brew kit Stout i polepszacz do piw ciemnych z glukozą. Zrobiłem wszystko w piątek, przelałem do fermentatora i bulgotało ładnie aż do wczoraj wieczora. Stało w temp około 21 stopni. Próbuje ogrzewać pomieszczenie, ale nic nie pomaga, żadnej reakcji. Co może być nie tak ? 2 dni to trochę chyba mało.
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

    #2
    Zajrzyj tam za 10-14 dni z cukromierzem, zdziwisz się. A 21 stopni to za dużo, 18 by było idealnie.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

    Comment

    • kubek505
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2016.04
      • 3

      #3
      Czyli nie martwić się i nie otwierać ? I nie grzać w takim razie

      Comment

      • zgoda
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 3516

        #4
        Tak jak mówisz. Pierwsze i tak pewnie wypijesz ze smakiem.
        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

        Comment

        • kubek505
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2016.04
          • 3

          #5
          Dzięki mam nadzieję że wszystko będzie OK.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X