Dropsy do refermentacji

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Losienty
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.07
    • 3

    #1

    Dropsy do refermentacji

    Czołem,

    korzystał ktoś może z dropsów do refermentacji http://www.browamator.pl/dropsy-munt...-lub,3,84,3146 ??
    Byłbym wdzięczny za wrażenia
    =====================================
    GESUNDHEIT!
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13961

    #2
    Kupiłbyś kilo cukru za 67,50 zł? Tyle wynosi koszt tego czegoś w przeliczeniu na kilogram. nawet jeśli to nie jest sacharoza, to kilo glukozy w tym samym sklepie kosztuje 8 złotych. A kilo suchego ekstraktu 19,90
    Czy trzeba coś więcej?

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19292

      #3
      Korzystałem, są wygodne, ale wychodzą drogo. Tak jak pisze Pendi. Masz nadmiar kasy to stosuj.

      Comment

      • Losienty
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2016.07
        • 3

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
        Kupiłbyś kilo cukru za 67,50 zł? Tyle wynosi koszt tego czegoś w przeliczeniu na kilogram. nawet jeśli to nie jest sacharoza, to kilo glukozy w tym samym sklepie kosztuje 8 złotych. A kilo suchego ekstraktu 19,90
        Czy trzeba coś więcej?
        Świetnie liczysz, gratulacje Ponawiam pytanie, czy ktoś korzystał z tego czarodziejstwa?
        =====================================
        GESUNDHEIT!

        Comment

        • Losienty
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2016.07
          • 3

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
          Korzystałem, są wygodne, ale wychodzą drogo. Tak jak pisze Pendi. Masz nadmiar kasy to stosuj.
          Super, dzięki za info.
          =====================================
          GESUNDHEIT!

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • bartek90
            Jaka temperatura refermentacji i leżakowania COOPERS STOUT?
            bartek90
            Cześć wszystkim,
            jest to mój pierwszy post na forum, ale to nie oznacza, że nie szukałem odpowiedzi, w sumie to nie jestem pewien
            Zaraz skończy mi się fermentacja burzliwa Stouta z puszki, no i teraz trochę się pogubiłem przez to, że nie mam oryginalnej ulotki....
            2020-05-14, 12:41
          • Browarowerowy
            Nachmielone dropsy do refermentacji.
            Browarowerowy
            Cześć. Własnie dołączyłem do przygody piwowarstwa domowego i zamierzam w najbliższym czasie uwarzyć swoje pierwsze piwo (lager z brewkitu). Zamiast cukru używam przygotowanej z browamatora mieszanki suchego ekstraktu słodowego z glukozą. Dla nagazowania naszego lagera, dla wygody i może...
            2017-08-25, 18:21
          • konrad93
            Ile wody do refermentacji?
            konrad93
            Witam. Jestem tutaj nowy. Właśnie kończy się cicha fermentacja w moim drugim w życiu piwie ( Coopers Stout). Chcialbym do refermentacji użyć roztworu cukru i wody. O ile ilość potrzebnego cukru znam to nie wiem ile wody użyć. Kalkulator prosi o podanie poczatkowego blg, którego nie znam....
            2017-10-04, 10:50
          • Daray
            Brak wyraźniej fermentacji po 48h
            Daray
            Dzień dobry,

            W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

            Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
            2023-03-13, 20:01
          • kurek93
            Lager coopers
            kurek93
            Na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem amatorem, robię pierwsze piwko lager z brewkita. Potrzebuje pomocy. Zrobiłem swoje pierwsze piwko, początkowe Blg 12, fermentacja 18 stopni, a teraz od kilku dni w 23. Wczoraj 5.01 mija dwa tygodnie. Blg stanęło od kilku dni na 4. Według kalkulatora...
            2023-01-06, 19:13
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...