4 blg, butelkować?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tadzo
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.09
    • 34

Dam 7g/litr. Chyba nie przegazuje. Dziś zauwazylem na tafli przy pianie malutkie skupisko małych bryłek. Lekko postukałem to część opadała na dno. Już postanowiłem drugą warkę zrobie z ekstraktów a trzecia to już chyba z zacieraniem.

Comment

• tadzo
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.09
      • 34

Minęło 20 dni od zabutelkowania. W piwie nie czuję oznak popsucia, czy też zakażenia. Jednak fermentowalo w zbyt dużej temp i w smaku wyczuwam estry i posmaki mocno alkoholowe, bimbrowe. Zobaczę za jakis czas może będzie lepiej.

Comment

Related Topics

Collapse

• RomaNzRumunii
        Pierwszy brewkit fermentacja cicha
        RomaNzRumunii
        Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
        2021-01-25, 20:25
      • Daray
        Brak wyraźniej fermentacji po 48h
        Daray
        Dzień dobry,

W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
        2023-03-13, 20:01
      • kurek93
        Lager coopers
        kurek93
        Na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem amatorem, robię pierwsze piwko lager z brewkita. Potrzebuje pomocy. Zrobiłem swoje pierwsze piwko, początkowe Blg 12, fermentacja 18 stopni, a teraz od kilku dni w 23. Wczoraj 5.01 mija dwa tygodnie. Blg stanęło od kilku dni na 4. Według kalkulatora...
        2023-01-06, 19:13
      • Mar11111
        Początki z brewkitem...
        Mar11111
        Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
        ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
        2024-04-20, 14:46
      • bastion
        Łotwa, Cesis, Skolas Iela 6, Trimpus Craft Brewery.
        bastion
        Cesis, podobnie jak pobliska Sigulda są obowiązkowym punktem na trasie zwiedzania Łotwy. Niewielka starówka na której niespieszno toczy się życie ma swój urok, ale i tak każdy idzie w stronę zamku, który jest największą atrakcją tego miasteczka.
        Dominantą rynku jest spory gotycki...
        2023-10-13, 18:44
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...