4 blg, butelkować?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tadzo
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.09
    • 34

    #16
    Dam 7g/litr. Chyba nie przegazuje. Dziś zauwazylem na tafli przy pianie malutkie skupisko małych bryłek. Lekko postukałem to część opadała na dno. Już postanowiłem drugą warkę zrobie z ekstraktów a trzecia to już chyba z zacieraniem.

    Comment

    • tadzo
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.09
      • 34

      #17
      Minęło 20 dni od zabutelkowania. W piwie nie czuję oznak popsucia, czy też zakażenia. Jednak fermentowalo w zbyt dużej temp i w smaku wyczuwam estry i posmaki mocno alkoholowe, bimbrowe. Zobaczę za jakis czas może będzie lepiej.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X