Cześć mam okazję kupić używaną chłodnice za 50 jest niby z nierdzewki ale widać ze czads juz ja trochę zuzyl czy jest sens ja brać czy lepiej kupić/zrobić nową?
Albo doloz drugie 50 i na karbowane.pl dostaniesz 10m nowej karbowanki z zacisnietymi koncowkami 1/2" czy jakimi tam chcesz. W godzine nawiniesz w rekach i usztywnisz np. drutem. I masz nowke funkiel, w kwadrans schlodzisz 20 litrow goracej zupy do 25 stopni - przynajmniej tak to u mnie dziala.
Nie robie tu nikomu lokowania produktu, sam u nich kupowalem :-)
Właśnie o karbowanych myślałem, żeby u nich zamówić. Tyle że założyłem sobie budżet na ten sezon na sprzęt 200zł i przy uzywce mógłbym jeszcze jakąś fajną kapslownice kupić. Tylko pytanie czy taka stara chłodnica m może zaszkodzić piwu?
Jesli nie jest zasyfiona, przerdzewiala (mimo ze nierdzewka...) itd, to wydaje mi sie, ze porzadne czyszczenie, dezynfekcja i hulaj dusza!
Malenkie ale: z tego co sie naczytalem innych kolegow i kolezanek na forum, to i tak wydasz pare dyszek na przylacza, zlaczki, dzikie weze - bo ze zdjecia wynika, ze koncowki sa niezarobione. Pytanie, czy rzeczywiscie przyoszczedzisz... Ale to juz bys musial obgadac z ludzmi, ktorzy sie w to bawili - ja kupilem swoja rure z gotowymi koncowkami, przykrecam wezyki i jazda.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sredstvom
Jesli nie jest zasyfiona, przerdzewiala (mimo ze nierdzewka...) itd, to wydaje mi sie, ze porzadne czyszczenie, dezynfekcja i hulaj dusza!
Malenkie ale: z tego co sie naczytalem innych kolegow i kolezanek na forum, to i tak wydasz pare dyszek na przylacza, zlaczki, dzikie weze - bo ze zdjecia wynika, ze koncowki sa niezarobione. Pytanie, czy rzeczywiscie przyoszczedzisz... Ale to juz bys musial obgadac z ludzmi, ktorzy sie w to bawili - ja kupilem swoja rure z gotowymi koncowkami, przykrecam wezyki i jazda.
W sumie racja bo na te wszystkie wunże i przejściówki wydam jakieś 20-30zl
13.05.2021 będąc w Poznaniu zabrałem się do Nieczajnej z Jankiem Szałą, który warzy tu kontraktowo. Inaczej czekał by mnie 5 kilometrowy spacer ze stacji PKP Wargowo. Teren gdzie znajduje się browar leży kawałek od wsi i na pierwszy rzut oka budzi mieszane uczucia. Betonowe płoty, siatki...
Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
Comment