Cześć, proszę o poradę w sprawie receptury. W mojej komórce zostały następujące słody:
Pale Malt: 3,3kg
Flaked ats: 250g
Torrified Wheat: 460g
Crystal Extra Dark: 225g
Carafa Special II: 446g
Chocolate: 125g
Crystal (40EBC) - 646g
Chateau Biscuit: 185g
Munich (EBC 20): 214g
Chmiele:
Target: 75g (szyszka)
Progress: 72g (szyszka)
East Kent Golding: 23g (szyszka)
Bramling Cross: 29g (szyszka)
Challenger: 25g (pelet)
Drożdże:
Mangrove Jack's M07 British ale
Pozostało mi też trochę mchu irlandzkiego.
Nie jestem jeszcze zdolny do tworzenia receptur od podstaw więc nie chcę nic zepsuć. Proszę o radę czy z tych składników da się uwarzyć jakiegoś dobrego stouta czy portera. Z góry dziękuję.
Pale Malt: 3,3kg
Flaked ats: 250g
Torrified Wheat: 460g
Crystal Extra Dark: 225g
Carafa Special II: 446g
Chocolate: 125g
Crystal (40EBC) - 646g
Chateau Biscuit: 185g
Munich (EBC 20): 214g
Chmiele:
Target: 75g (szyszka)
Progress: 72g (szyszka)
East Kent Golding: 23g (szyszka)
Bramling Cross: 29g (szyszka)
Challenger: 25g (pelet)
Drożdże:
Mangrove Jack's M07 British ale
Pozostało mi też trochę mchu irlandzkiego.
Nie jestem jeszcze zdolny do tworzenia receptur od podstaw więc nie chcę nic zepsuć. Proszę o radę czy z tych składników da się uwarzyć jakiegoś dobrego stouta czy portera. Z góry dziękuję.
Comment