kto mi wytłumaczy od jakich czynników może zależeć wydajność zacierania. Wczoraj robiłem AIPE
4,8 strzegom pale ale
1 kg monachijski
0,2 crystal
Temp Czas
65 C 40 min
72 C 30 min
76 C 10 min
celowałem w 16 BLG, a na koniec wyszło 13. Fakt, że po raz pierwszy śrutowałem sobie sam, i trochę może za drobno, miałem kłopot z filtracją. Czy może być przyczyną zbyt drobno ześrutowany słód ?
4,8 strzegom pale ale
1 kg monachijski
0,2 crystal
Temp Czas
65 C 40 min
72 C 30 min
76 C 10 min
celowałem w 16 BLG, a na koniec wyszło 13. Fakt, że po raz pierwszy śrutowałem sobie sam, i trochę może za drobno, miałem kłopot z filtracją. Czy może być przyczyną zbyt drobno ześrutowany słód ?
Comment