W związku z tym, że pasują mi piwa wędzone torfem a ich dostępność jest dość słaba pomyślałem, że może spróbować coś ukręcić samemu.
Na początku coś miarę "spokojnego". Miałem okazję pić Kunę z Widawy i przypadła mi do gustu, może coś w tym stylu.
Na początek nie chcę przedobrzyć i nie wiem ile procent i jakiego dać słodu wędzonego torfem? Jakieś rady?
Celuję w 12blg i jakieś 40-50 IBU.
Słód Pale Ale + niewielki dodatek karmelu.
Na początku coś miarę "spokojnego". Miałem okazję pić Kunę z Widawy i przypadła mi do gustu, może coś w tym stylu.
Na początek nie chcę przedobrzyć i nie wiem ile procent i jakiego dać słodu wędzonego torfem? Jakieś rady?
Celuję w 12blg i jakieś 40-50 IBU.
Słód Pale Ale + niewielki dodatek karmelu.