Cześć
Uwarzyłem RISa 24 blg i chciałbym go zabutelkować. Aby mieć pewność, że piwo się nagazuje kupiłem specjalne drożdże do refermentacji Fermentis F2.
Chciałbym zapytać czy ktoś z Was używał już tych drożdży? Jeśli tak to jak je stosować? Według informacji producenta należy dodać zaledwie od 2 do 7 gramów na 100 litrów piwa (cała paczka ma 20 gram). Czyli na 20-litrową warkę teoretycznie wystarczy dodać tylko 1,5 gram drożdży? W jaki sposób mam równomiernie rozprowadzić tak niewielką ilość drożdży w piwie?
Tutaj zamieszczam informacje od producenta:
Uwarzyłem RISa 24 blg i chciałbym go zabutelkować. Aby mieć pewność, że piwo się nagazuje kupiłem specjalne drożdże do refermentacji Fermentis F2.
Chciałbym zapytać czy ktoś z Was używał już tych drożdży? Jeśli tak to jak je stosować? Według informacji producenta należy dodać zaledwie od 2 do 7 gramów na 100 litrów piwa (cała paczka ma 20 gram). Czyli na 20-litrową warkę teoretycznie wystarczy dodać tylko 1,5 gram drożdży? W jaki sposób mam równomiernie rozprowadzić tak niewielką ilość drożdży w piwie?
Tutaj zamieszczam informacje od producenta:
Comment