Pierwszych kilkanaście warek uwarzyłem w garnku 18l z blachy cienkiej jak w konserwach i dało radę
Dwa pytania: Brewkit i garnek
Collapse
X
-
Pierwsze piwo w nowym garnku uwarzone. Co prawda z ekstraktów, ale z własnym chmieleniem. Nic się nie przypaliło, choć podczas mieszania miałem wrażenie, że miało ochotę przywrzeć do dna. Problemem było zagotowanie 18 litrów wody na płycie ceramicznej, mimo, że wlałem dwa czajniki wrzątku, a wodę w kranie mam o temperaturze >60*C. Jeszcze jedna warka z ekstraktów, a potem zacieramyComment
Related Topics
Collapse
-
Witam.
Mam na sprzedaż zestaw:
Browar Domowy BA SUPER START użyty 2 razy.
oraz
Garnek emaliowany 40L - nigdy nie użyty.
+ gratis mogę dorzucić własnej konstrukcji skrzynie do chłodzenia podczas fermentacji (do umieszczania zamrożonych butelek z wodą)....-
Channel: Słup ogłoszeniowy
2024-09-12, 08:25 -
-
Witam serdecznie.
Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.
Mam pytanie, czy warto ryzykować z użyciem...-
Channel: Surowce
-
-
Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...1 Photo-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Witam
To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/browar-dom...7-IDzr50h.html
Browar Domowy Browamator SUPER START - zestaw startowy + garnek + 60 butelek
- zestaw do samodzielnej, domowej produkcji piwa
- użyty raz do wyprodukowania...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2019-04-09, 11:45 -
- Loading...
- Koniec listy.