Pomocy potrzebuję drożdży!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kajokaj
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.06
    • 3

Pomocy potrzebuję drożdży!

Witam!
    Poszukuję pomocy dobrych piwowarów z okolic Wodzisławia, Raciborza, Jastrzębia Zdroju lub Rybnika. Jeśli macie na stanie suche drożdże najlepiej safale s 04 proszę kontakt.
    Trochę głupio, że zaczynam ten sposób, ale nie widzę innego sposobu. Jest niedziela, fermentacja nie startuje, liczy się każda minuta.
    Oprócz zapłaty drożdże dorzucę mały prezent. Proszę pomózcie!
  • toh11
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2016.03
    • 87

ja drożdży nie mam, ale może inaczej da się ratowac Twoje piwo. Podaj kiedy zadałeś drożdże i w jakiej temperaturze oraz w jakich temp. trzymałeś fermentator. Z mojego skromnego doświadczenia wiem, że wystarczy jak się przeniesie na choćby 1 dzień do ciepłego pomieszczenia

Comment

• Kajokaj
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2016.06
      • 3

Rano kaloryfer na On. Na fermentorze 19. Drożdze suche craft series m79 - niestety best before 12/2016 - za późno się zorientowałem. Rehydratowane 0.5h przed zadaniem - lekka pianka na powierzchni, zapach drożdżowy- 0 podejrzeń w tamtym momencie. Czas od zadania 18h.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Kajokaj
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2016.06
        • 3

Zapomniałem dodać: 15.5 Blg, solidnie napowietrzone przed zadaniem drożdży- piana pod pokrywę. W procesie raczej błędów nie ma. Potrzebuję kupić od kogoś drożdże z okolicy na wypadek jeśli bulgoty nie ruszą. Jutro robota do 16 i nie ma szans kupić gdziekolwiek.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Comment

Przetwarzanie...
        X