Przetrzymanie brzeczki

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Buzz11
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.10
    • 18

    Przetrzymanie brzeczki

    Witajcie, mam dosyć pilne pytanie, bardzo przedłużyła mi się filtracja stouta, a na dodatek muszę go trochę ekstra wygotować, żeby skorygować gęstość, więc zanim skończę będzie 20, a domownicy w domu, więc kiepsko o takiej godzinie zajmować wannę, żeby schłodzić brzeczkę... Czy zatem przetrzymanie tej brzeczki (niegotowanej jeszcze, po filtracji dopiero) do jutra rana i dopiero wtedy gotowanie i chmielenie jest bezpieczne? Chyba nic się nie powinno stać?
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3489

    #2
    Wystaw na mróz i idź spać.
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

    Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

    Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

    Comment

    • szalkos
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2017.01
      • 14

      #3
      Tak jak wyżej, wystaw na dwór i będzie git. Nie zostawiaj w domu, bo może Ci się coś zalegnac. Masz wiadro slodziutkiego płynu w przystępnej temperaturze (pokojowej). Bakterie i dzikie drożdże czekają na okazję

      Comment

      Przetwarzanie...
      X