Witam serdecznie wszystkich po raz pierwszy 
Mam pytanie do piwowarów bardziej doświadczonych jak ja (warzę dopiero pierwszą warkę - Australian Pale Ale 13° BLG).
Piwko mam już na cichej fermentacji, przy której dodałem chmiel.Stoi już tak 7 dzień i nadal pracuje (bulgota w rurce).
Zgodnie z przepisem, cicha fermentacja powinna u mnie trwać około 6-7 dni
I tutaj pytanie, kiedy można zrobić rozlew do butelek? Czy piwo musi przestać pracować całkowicie?
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Mam pytanie do piwowarów bardziej doświadczonych jak ja (warzę dopiero pierwszą warkę - Australian Pale Ale 13° BLG).
Piwko mam już na cichej fermentacji, przy której dodałem chmiel.Stoi już tak 7 dzień i nadal pracuje (bulgota w rurce).
Zgodnie z przepisem, cicha fermentacja powinna u mnie trwać około 6-7 dni
I tutaj pytanie, kiedy można zrobić rozlew do butelek? Czy piwo musi przestać pracować całkowicie?
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Comment