1 warka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • luki161
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.05
    • 7

Drożdże

Comment

Related Topics

Collapse

• Charlie44
      Problemy z gęstością początkową.
      Charlie44
      Cześć wszystkim,

Uwarzyłem ostatnio Ale'a z chmielami Marynka, Citra oraz Styrian Cardinal.
      Taka międzynarodowa wariacja, no i z tego co próbowałem przy rozlewie to zapowiada się nieźle ale coś mi poszło nie tak w procesie produkcji brzeczki... albo po prostu dałem ciała....
      2019-01-14, 12:59
    • Grbuy
      Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
      Grbuy
      Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
      2023-11-30, 20:57
    • dadek
      Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
      dadek
      Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
      2023-11-22, 05:14
    • e-prezes
      Browar Bałtów, Porter Bałtowski
      e-prezes
      Wszystkie piwa, łącznie z brzeczkowym napojem mają oprawę (i ety) związaną z dinoparkiem. To jest produkt poza główną linią i raczej tylko dlatego, że po sezonie, gdy nie ma takiego przerobu piw do jedzenia był czas (i wolne tanki), by urzeczywistnić marzenie piwowara na coś ekstra. Niestety...
      2023-09-11, 16:15
    • kurek93
      Pszenica z błędami.
      kurek93
      Witam.
      Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
      • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
      • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
      • słód Weyermann®
      ...
      2023-01-13, 10:28
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...