Witam.
Mam taki dylemat. Dopiero zaczynam "przygode" z piwem domowym, ale od samego poczatku szukam odpowiedzi na pare pytan (a w zasadzie porady):
Mieszkam w bloku. Do dyspozycji mam dwa pomieszczenia:
dom - temperatura ok 22st.
piwnica - temperatura 15st.
Chciałbym warzyć sobie raptem kilka tylko gatunków piw:
American IPA / Imperial IPA
Lager
Marzenbier
i ewentualnie dla kobiety Stout.
I teraz pytanie:
Jak mają się te temperatury do najlepszych efektów fermentacji tychże piw. A jeśli są złe, to co proponujecie żebym mógł zrobić zeby chociaż to troche poprawic. Każda pomoc milewidziana
Mam taki dylemat. Dopiero zaczynam "przygode" z piwem domowym, ale od samego poczatku szukam odpowiedzi na pare pytan (a w zasadzie porady):
Mieszkam w bloku. Do dyspozycji mam dwa pomieszczenia:
dom - temperatura ok 22st.
piwnica - temperatura 15st.
Chciałbym warzyć sobie raptem kilka tylko gatunków piw:
American IPA / Imperial IPA
Lager
Marzenbier
i ewentualnie dla kobiety Stout.
I teraz pytanie:
Jak mają się te temperatury do najlepszych efektów fermentacji tychże piw. A jeśli są złe, to co proponujecie żebym mógł zrobić zeby chociaż to troche poprawic. Każda pomoc milewidziana
Comment