Witam.
Pierwsza warka juz w polowie skonsumowana, druga w "produkcji"
Natomiast jest jeden problem. Przynajmniej narazie.
W butelkach jest bardzo duzy osad drozdzowy. Na dnie doslownie biale mleko. I w zasadzie jest to bardzo uciazliwe, gdyz zalanie tego do szklanki powoduje ogromne zmetnenie piwa (AIPA a wyglada jak sraczka) i w smaku czuc drozdze. Oczywiscie mozna lac powoli ale w butelce wyraznie zostaje sporo tego.
Jest jakis sposob, aby zmniejszyc te ilosc drozdzy czy jak? Bo jednak wyglad mi nie przeszkadza, ale jednak posmaki drozdzowe juz tak.
Pierwsza warka juz w polowie skonsumowana, druga w "produkcji"

Natomiast jest jeden problem. Przynajmniej narazie.
W butelkach jest bardzo duzy osad drozdzowy. Na dnie doslownie biale mleko. I w zasadzie jest to bardzo uciazliwe, gdyz zalanie tego do szklanki powoduje ogromne zmetnenie piwa (AIPA a wyglada jak sraczka) i w smaku czuc drozdze. Oczywiscie mozna lac powoli ale w butelce wyraznie zostaje sporo tego.
Jest jakis sposob, aby zmniejszyc te ilosc drozdzy czy jak? Bo jednak wyglad mi nie przeszkadza, ale jednak posmaki drozdzowe juz tak.
Comment