Ilość słodu na 20 l piwa pszenicznego

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • hajzenbergg
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.03
    • 14

    Ilość słodu na 20 l piwa pszenicznego

    Witam. Czy na 20 litrów piwa pszenicznego mogę dać 3 kg słodu pszenicznego i 2 kg pilzneńskiego? Czy to za dużo ? Pozdrawiam
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19275

    #2
    A tak trudno zajrzeć to pierwszego lepszego sklepu piwowarskiego i podglądnąć gotowe zestawy? Np. ten.

    Comment

    • hajzenbergg
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2017.03
      • 14

      #3
      Więc może źle sformułowałem pytanie. Co gdy dałbym w takiej proporcji? Ekstrakt wyjdzie za duży i wpłynie to na jakość piwa?

      Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

      Comment

      • Jimmy_jb
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.11
        • 911

        #4
        Jak ekstrakt wyjdzie za duży to wysładzasz dalej albo przed fermentacją dolewasz przegotowanej wody.
        Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19275

          #5
          Albo wyjdzie więcej brzeczki, albo wyjdzie większy baling, albo wyjdzie ile ma wyjść, bo źle zatrzesz i wydajność będzie niższa. Najpierw musisz określić co chcesz uwarzyć, a skoro sam nie wiesz... to jak ci pomóc.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X