System Grainfather dla poczatkujacego

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • garuu
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.03
    • 3

System Grainfather dla poczatkujacego

Witam

Kompletnie zielony w temacie, znajac jedynie moje gusta i smaki piwne zamierzam sie zabrac za warzenie piwa. Na poczatek chce skompletowac sprzetu na te dzialalnosc. Moj wybor padl na nowozelandzki system Grainfather. Jest tanszy od Brewmaistera a zbiera dobre opinie. Jak wam sie wydaje czy wybor gotowego systemu pozwoli na przyzwoite opanowanie tematu jakim jest warzenie czy wedlug was jest to pojscie na latwizne. Dzieki za kazda odpowiedz
  • Gość

Pomaga ogarnąć temat, poprzez automatyzacje niektórych czynności związanych z warzeniem. W sumie to bez różnicy czy sam machasz łychą w garze, budujesz sobie Hermsa czy korzystasz z automatycznego kociołka. Najważniejsza do zrobienia dobrego piwa jest dobrze przeprowadzona fermentacja.

Comment

• sredstvom
      Porucznik Browarny Tester
      • 2015.10
      • 362

A nie wolisz sie najpierw troche pobawic, a pozniej isc w koszty?
      Nie zebym Cie zniechecal, ale ryzyko, ze jednak cala impreza Ci nie lezy, zawsze istnieje...
      Czy napija sie panowie piweczka?

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13964

To sprzeda.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• garuu
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2017.03
          • 3

Dzieki za odpowiedzi. Mysle ze zakup systemu to jednak bedzie dobry pomysl. Nie mam za bardzo miejsca w kuchni. Jest to tez napewno znaczne ulatwienie calego procesu a w razie porazki bedzie motywacja to kontynowania nauki. Sprzet jakis I tak trzeba miec I mysle sobie, ze jezeli mozna miec wszystko w jednym to czemu nie. Chyba przy tej automatyzacji jest wieksza szansa na sukces. Dzieki raz jeszcze

Comment

Related Topics

Collapse

• Piotr7
            drożdże dla początkującego
            Piotr7
            Witam!
            Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
            Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
            2024-12-09, 14:24
          • Portomordo0203
            [Sprzedam] - Grainfather G30 rok 2020
            Portomordo0203
            Dzień dobry,

Mam do sprzedania kocioł zacierno-warzelny firmy Grainfather, model G30 dla warek o wielkości 20-25 litrów do warzenia piwa w warunkach domowych.

Cena: 2 500,0 zł

Urządzenie kupione było w styczniu 2020 roku w sklepie internetowym twójbrowar.pl (mam...
            2024-07-30, 13:15
          • ART
            Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
            ART
            Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
            2024-10-12, 21:15
          • heckler
            Śleszowice, Śleszowice 279, Browar Such a Beer
            heckler
            Tak się złożyło, że moja żonka do tej pory jeszcze nigdy nie była na Babiej Górze, a na sobotę 09.05 zapowiadano pękną pogodę, dlatego bez większych ceregieli postanowiliśmy to zmienić.
            Oczywiście zawczasu przewidziałem, że po powrocie z wycieczki będę spragniony i dla tego...
            2020-05-15, 15:18
          • pebejot
            Zduńska Wola, Św. Maksymiliana Marii Kolbego 4, Staropolski Ogródek Piwny
            pebejot
            Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
            Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
            Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
            2024-10-19, 10:24
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...