Moje pierwsze piwo dolnej fermentacji a na dodatek robione z brewkitu..Amber Lager firmy GOZDAWA... już 3 tygodnie trzymam piwo w temperaturze 15 stopni Celsjusza ( w instrukcji dołączonej do brewkita maxymalna temperatura to 17 stopni) i przez cały ten czas utrzymuje się taki sam stopień wyfermentowania 5Blg....CO ROBIĆ!!!!!! POMOŻCIE!!!!! PROSZĘ!!!!
Dolna fermentacja
Collapse
X
-
próbowałem przelać piwo do butelek.....po wsypaniu miarki glukozy tworzy się mnóstwo piany, która wypływa z butelki ...raz już zrobiłem 40 granatów ręcznych , które musiałem rozbrajać i nie chcę tego powtórzyć..zastanawiam się co zrobić aby fermentacja znów ruszyła ..no tak do mniej więcej 2 blgComment
-
przy następnym piwie mierz balling przed zadaniem drożdży. Lagery na początek to żmudna droga- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Related Topics
Collapse
-
Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...1 Photo-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
-
Channel: Włochy
-
-
Cold IPA czyli dolna fermentacja
15% ekstr.
5,2% alk.
Bez pasteryzacji i filtracji, ale termin takich piw w przypadku tego browaru dziwnie długi, bo aż do czerwca 2025
Chmiele: Riwaka (NZ), Ahhhroma (US), Vista (US), Mosaic (US), Chinook (US)
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-09-18, 19:28 -
-
Cold IPA czyli dolna fermentacja
5,3%
Chmiele: Citra i El Dorado
Aromat - nieprzesadnie intensywny z żywicznością i owocami tropikalnymi, ciut cytrusów
Piana - wysoka, niezbyt trwała
Barwa - słomkowa, klarowna
Smak - bardzo lekka...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-03-12, 19:12 -
-
Cold IPA czyli dolna fermentacja, chmiele Mosaic (cryo), Amarillo, Columbus, Cascade
14% ekstr., 5,5% alk.
Aromat - chmielowy (na pierwszym planie żywiczność, trochę cytrusów)
Piana - wysoka, trwałość średnia, zostaje na szkle
Barwa - jasne złoto, prawie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-03-10, 02:38 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment