Dolna fermentacja

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lanc1957
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.03
    • 3

    Dolna fermentacja

    Moje pierwsze piwo dolnej fermentacji a na dodatek robione z brewkitu..Amber Lager firmy GOZDAWA... już 3 tygodnie trzymam piwo w temperaturze 15 stopni Celsjusza ( w instrukcji dołączonej do brewkita maxymalna temperatura to 17 stopni) i przez cały ten czas utrzymuje się taki sam stopień wyfermentowania 5Blg....CO ROBIĆ!!!!!! POMOŻCIE!!!!! PROSZĘ!!!!
  • Jimmy_jb
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.11
    • 911

    #2
    A ile było na początku?
    Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

    Comment

    • Lanc1957
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2017.03
      • 3

      #3
      dolna fermentacja

      po raz pierwszy sprawdziłem po 7 dniach było 5 blg

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

        #4
        Nie zmierzyłeś na początku? Myslę że juz odfermentowało
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • Lanc1957
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2017.03
          • 3

          #5
          próbowałem przelać piwo do butelek.....po wsypaniu miarki glukozy tworzy się mnóstwo piany, która wypływa z butelki ...raz już zrobiłem 40 granatów ręcznych , które musiałem rozbrajać i nie chcę tego powtórzyć..zastanawiam się co zrobić aby fermentacja znów ruszyła ..no tak do mniej więcej 2 blg

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10768

            #6
            To że robi sie piana przy wsypywaniu cukru to normalne
            Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23926

              #7
              przy następnym piwie mierz balling przed zadaniem drożdży. Lagery na początek to żmudna droga
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

              Comment

              Przetwarzanie...
              X