Moje pierwsze piwo dolnej fermentacji a na dodatek robione z brewkitu..Amber Lager firmy GOZDAWA... już 3 tygodnie trzymam piwo w temperaturze 15 stopni Celsjusza ( w instrukcji dołączonej do brewkita maxymalna temperatura to 17 stopni) i przez cały ten czas utrzymuje się taki sam stopień wyfermentowania 5Blg....CO ROBIĆ!!!!!! POMOŻCIE!!!!! PROSZĘ!!!!
Dolna fermentacja
Collapse
X
-
próbowałem przelać piwo do butelek.....po wsypaniu miarki glukozy tworzy się mnóstwo piany, która wypływa z butelki ...raz już zrobiłem 40 granatów ręcznych , które musiałem rozbrajać i nie chcę tego powtórzyć..zastanawiam się co zrobić aby fermentacja znów ruszyła ..no tak do mniej więcej 2 blg
Comment
-
-
przy następnym piwie mierz balling przed zadaniem drożdży. Lagery na początek to żmudna droga- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment