Witam
Na wstępie chciałbym powiedzieć, że jestem początkującym piwowarem i z góry dziękuję za wszystkie rady
Przechodząc do tematu sprawa jest tego typu, że pierwsze piwo jakie robiłem z Brewkitu miało 4.5% alkoholu (Finlandia Lager), drugie jakie właśnie robię będzie miało jeszcze mniej bo zaledwie 4% (Coopers Irish Stout). Początkowe BLG miałem 10.5, a teraz po 7 dniach 2.5 BLG. Przytrzymam go jeszcze dzień, ale raczej już nie spadnie bo od 2 dni poszło w dół tylko 0.5 BLG. Piwo było przechowywane w temperaturze 22-23 stopni, a zamiast cukru dodałem BA Brew Kit PLUS 1 kg. Troszku słabe mi te piwa wychodzą, jak najłatwiej zwiększyć alkohol do 5-5.5%? Takie piwa by mnie najbardziej zadowalały. A drugie pytanie, to czy jest możliwe, żeby BLG jeszcze spadło?
Na wstępie chciałbym powiedzieć, że jestem początkującym piwowarem i z góry dziękuję za wszystkie rady

Przechodząc do tematu sprawa jest tego typu, że pierwsze piwo jakie robiłem z Brewkitu miało 4.5% alkoholu (Finlandia Lager), drugie jakie właśnie robię będzie miało jeszcze mniej bo zaledwie 4% (Coopers Irish Stout). Początkowe BLG miałem 10.5, a teraz po 7 dniach 2.5 BLG. Przytrzymam go jeszcze dzień, ale raczej już nie spadnie bo od 2 dni poszło w dół tylko 0.5 BLG. Piwo było przechowywane w temperaturze 22-23 stopni, a zamiast cukru dodałem BA Brew Kit PLUS 1 kg. Troszku słabe mi te piwa wychodzą, jak najłatwiej zwiększyć alkohol do 5-5.5%? Takie piwa by mnie najbardziej zadowalały. A drugie pytanie, to czy jest możliwe, żeby BLG jeszcze spadło?

Comment