Witajcie,
Właśnie fermentuje American wheat na drożdżach Danstar Nothingam. Ściągnąłem piwo do pomiarów i czuję dziwny zapach i smak - coś jak atrament... nie jestem w stanie tego opisać. Wyczułem to już w wielu piwach komercyjnych i na niedawnej premierze piwowar powiedział ze to jest intensywny zapach słodów. Oczywiście staram się żeby wszystko było sterylne i czyste jak tylko może być. Dodam tylko ze w poprzednim piwie na tych drożdżach było to wyczuwalne.
Pozdrawiam
Właśnie fermentuje American wheat na drożdżach Danstar Nothingam. Ściągnąłem piwo do pomiarów i czuję dziwny zapach i smak - coś jak atrament... nie jestem w stanie tego opisać. Wyczułem to już w wielu piwach komercyjnych i na niedawnej premierze piwowar powiedział ze to jest intensywny zapach słodów. Oczywiście staram się żeby wszystko było sterylne i czyste jak tylko może być. Dodam tylko ze w poprzednim piwie na tych drożdżach było to wyczuwalne.
Pozdrawiam
Comment