Czy to zakażenie?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DomJon
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.02
    • 2

    Czy to zakażenie?

    Witajcie,
    Właśnie fermentuje American wheat na drożdżach Danstar Nothingam. Ściągnąłem piwo do pomiarów i czuję dziwny zapach i smak - coś jak atrament... nie jestem w stanie tego opisać. Wyczułem to już w wielu piwach komercyjnych i na niedawnej premierze piwowar powiedział ze to jest intensywny zapach słodów. Oczywiście staram się żeby wszystko było sterylne i czyste jak tylko może być. Dodam tylko ze w poprzednim piwie na tych drożdżach było to wyczuwalne.

    Pozdrawiam
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10769

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DomJon Wyświetlenie odpowiedzi
    Witajcie,
    Właśnie fermentuje American wheat na drożdżach Danstar Nothingam. Ściągnąłem piwo do pomiarów i czuję dziwny zapach i smak - coś jak atrament... nie jestem w stanie tego opisać. Wyczułem to już w wielu piwach komercyjnych i na niedawnej premierze piwowar powiedział ze to jest intensywny zapach słodów. Oczywiście staram się żeby wszystko było sterylne i czyste jak tylko może być. Dodam tylko ze w poprzednim piwie na tych drożdżach było to wyczuwalne.

    Pozdrawiam
    Myślisz że te wszystkie piwa były zakażone?
    ps dobrze że nie wącham piw
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • DomJon
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2016.02
      • 2

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      Myślisz że te wszystkie piwa były zakażone?
      ps dobrze że nie wącham piw
      Właśnie nie byłbym aż taki odważny żeby tak powiedzieć. Po prostu jestem ciekaw skąd te aromaty. Chciałbym spać spokojnie

      Comment

      Przetwarzanie...
      X