Pierwsze warzenie pale ale i problem z blg

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DonCamilo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.04
    • 11

    #16
    Podczas pomiaru dziś miała temp 20.4 a wczoraj 20.5 i sprawdzałem sprzęt na wodzie wskazywał 0

    Fermentacja jest w temperaturze ok 16 stopni

    Comment

    • toh11
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2016.03
      • 87

      #17
      mówi się, że jak BLG nie spada przez kilka dni to należy butelkować bądź przelewać na cichą. Może podnieś temp o kilka stopni i zobacz czy to ruszy, w 16 C niektóre drożdże są ospałe.

      Comment

      • fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3489

        #18
        Piwowarstwo to nie łapanie pcheł, tu pośpiech jest niepotrzebny a wręcz szkodliwy, niech sobie w spokoju fermentuje przez DWA tygodnie.
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

        Comment

        • DonCamilo
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2015.04
          • 11

          #19
          Ok to do usłyszenia za kolejny tydzień napewno się odezwę

          Comment

          • DonCamilo
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2015.04
            • 11

            #20
            Witam gorąco po kolejnej przerwie minęło trochę więcej niż tydzień ale zapracowany byłem to piwko spokojnie stało sobie blg spadło do 5 i już się nie rusza więc będę butelkował dziś

            Pozdrawiam gorąco

            Comment

            Przetwarzanie...
            X