Witam wszystkich.
Mam w planach uwarzenie owsianego stouta z dodatkiem cynamonu. Znalazłem w internecie przepis w języku angielskim. Wygląda on następująco:
10 GAL
All Grain
Est OG: 1.063
Est FG: 1.018
Est ABV 5.89%
Est IBU: 33.9
Est SRM: 40
15.00 lb Pale 2-Row 37.0 PPG 1.8L 58.3%
4.00 lb Chocolate 29.0 PPG 350.0L 15.5%
2.50 lb Caramel / Crystal 60L 34.0 PPG 60.0L 9.7%
2.25 lb Flaked Oats 33.0 PPG 2.2L 8.7%
2.00 lb Roasted Barley 33.0 PPG 300.0L 7.8%
Mash at 153 F for 60 min
1 oz Magnum 60 min 14.0%AA
2 oz East Kent Goldings 10 min 5.8%AA
2 oz cocoa nibs Primary
5 oz vanilla extract Primary
4 each cinnamon sticks Primary
White Labs - Irish Ale Yeast WLP004
Czy mógłby mi ktoś pomóc przetłumaczyć ten przepis na język polski tak żeby było wiadomo co ile i jak?
Pozdrawiam.
Mam w planach uwarzenie owsianego stouta z dodatkiem cynamonu. Znalazłem w internecie przepis w języku angielskim. Wygląda on następująco:
10 GAL
All Grain
Est OG: 1.063
Est FG: 1.018
Est ABV 5.89%
Est IBU: 33.9
Est SRM: 40
15.00 lb Pale 2-Row 37.0 PPG 1.8L 58.3%
4.00 lb Chocolate 29.0 PPG 350.0L 15.5%
2.50 lb Caramel / Crystal 60L 34.0 PPG 60.0L 9.7%
2.25 lb Flaked Oats 33.0 PPG 2.2L 8.7%
2.00 lb Roasted Barley 33.0 PPG 300.0L 7.8%
Mash at 153 F for 60 min
1 oz Magnum 60 min 14.0%AA
2 oz East Kent Goldings 10 min 5.8%AA
2 oz cocoa nibs Primary
5 oz vanilla extract Primary
4 each cinnamon sticks Primary
White Labs - Irish Ale Yeast WLP004
Czy mógłby mi ktoś pomóc przetłumaczyć ten przepis na język polski tak żeby było wiadomo co ile i jak?
Pozdrawiam.
Comment