WITAM TO MOJA PIERWSZA WARKA WIEC DOSWIADZCZENIA ZERO .WARKA TA TO PRAWIE JAK BREWKIT ALE PO TUNNINGU SZYBKI OPIS;
3KG EXTRAKTU SLODOWEGO CIEMNEGO
1KG SUCHEGO EKSTRAKTU SLODOWEGO CIEMNEGO
0.5KG MIODOWEGO SLODU
0.25KG CZEKOLADOWEGO SLODU
0.5KG MIODU GRYCZANEGO
0.25KG PLATKOW OWSIANYCH
125 GRAM KAKAO
CHMIELENIE
50 GRAM PHOENIX 25 MINUT
50 GRAM CITRA 15 MINUT
0.5KG LACTOZY
DROZDZE M42 MANGROVE JACK,S
PROCES
1.NAJPIER ZAGOTOWALEM KAKAO PUZNIEJ WYCHLODZILEM PRAWIE ZE DO 2 STOPNI I ZEBRALEM TLUSZCZ Z WYWARU
DZIEKI;MAD.HOP
2.ZATARLEM SLOD MIODOWY I CZEKOLADOWY W TEMPERATURZE 67 C PRZEZ 1 GODZINE PLUS DOGRZANIE
3.ODFILTROWALEM I WYSLODZILEM 5 LITRAMI WODY
4.DODALEM EKSTAKTY I WYWAR Z KAKAO I WARZENIE PRZEZ GODZINE PLUS CHMIELENIE 15.MINUT PRZED KONCEM LACTOZA +MIOD
5.DROZDZE ROZPUSZCZONE W WODZIE 26 C Z DODATKIEM 3 LYZEK BRZECZKI
6.WYSTUDZENIE+ DOLANIE WODY DO 21 LITROW
7.SPRAWDZENIE SG1.080 CO WEDLOG MOJEGO PRZELICZNIKA DAJE 19STOPNI PLATO
8.ZADANIE DROZDZY DO BRZECZKI
9.FERMENTACJA
1. DZIEN TEMPERATURA RANO 19.5 C WIECZOR 18C
2.DZIEN-RANO17.5 C WIECZOREM18.5 C
3.DZIEN-RANO18 C WIECZOR18.3C
4.DZIEN-R-18 C W-18.5C
5.DZIEN-R-17.5 C W-18C FERMENTACJA ZWALNIA
6.DZIEN-R-17.5 C W-18.3C FERMENTACJA BARDZO MALA PRAWIE BRAK OZNAK
SPRAWDZAM CUKROMIERZEM 1.030 CZYLI 7.5 STOPNIA PLATO WEDLOG MOJEJ TABELI
7.DZIEN PODWYSZAM TEMPERATURE 19.5.C WIECZORE JEST 21 C
TERAZ MOJE PYTANIA KIEDY PRZELEWAC NA CICHA FERMENTACJE BO DROZDZE SA BARDZO LENIWE I CHYBA WJECEJ NIE DADZA RADY CZY JEST INNY SPOSUB ABY DAC IM KOPA
WIEM ZE TA WARKA WYGLODA DZIWNIE ALE WARUNKI W DOMU I SPRZETOWE SA NARAZIE TAKIE JAKIE SA
ZA BYKI W PISOWNI PRZEPRASZAM SZKOLA BYLA NA WZGORZU
3KG EXTRAKTU SLODOWEGO CIEMNEGO
1KG SUCHEGO EKSTRAKTU SLODOWEGO CIEMNEGO
0.5KG MIODOWEGO SLODU
0.25KG CZEKOLADOWEGO SLODU
0.5KG MIODU GRYCZANEGO
0.25KG PLATKOW OWSIANYCH
125 GRAM KAKAO
CHMIELENIE
50 GRAM PHOENIX 25 MINUT
50 GRAM CITRA 15 MINUT
0.5KG LACTOZY
DROZDZE M42 MANGROVE JACK,S
PROCES
1.NAJPIER ZAGOTOWALEM KAKAO PUZNIEJ WYCHLODZILEM PRAWIE ZE DO 2 STOPNI I ZEBRALEM TLUSZCZ Z WYWARU
DZIEKI;MAD.HOP
2.ZATARLEM SLOD MIODOWY I CZEKOLADOWY W TEMPERATURZE 67 C PRZEZ 1 GODZINE PLUS DOGRZANIE
3.ODFILTROWALEM I WYSLODZILEM 5 LITRAMI WODY
4.DODALEM EKSTAKTY I WYWAR Z KAKAO I WARZENIE PRZEZ GODZINE PLUS CHMIELENIE 15.MINUT PRZED KONCEM LACTOZA +MIOD
5.DROZDZE ROZPUSZCZONE W WODZIE 26 C Z DODATKIEM 3 LYZEK BRZECZKI
6.WYSTUDZENIE+ DOLANIE WODY DO 21 LITROW
7.SPRAWDZENIE SG1.080 CO WEDLOG MOJEGO PRZELICZNIKA DAJE 19STOPNI PLATO
8.ZADANIE DROZDZY DO BRZECZKI
9.FERMENTACJA
1. DZIEN TEMPERATURA RANO 19.5 C WIECZOR 18C
2.DZIEN-RANO17.5 C WIECZOREM18.5 C
3.DZIEN-RANO18 C WIECZOR18.3C
4.DZIEN-R-18 C W-18.5C
5.DZIEN-R-17.5 C W-18C FERMENTACJA ZWALNIA
6.DZIEN-R-17.5 C W-18.3C FERMENTACJA BARDZO MALA PRAWIE BRAK OZNAK
SPRAWDZAM CUKROMIERZEM 1.030 CZYLI 7.5 STOPNIA PLATO WEDLOG MOJEJ TABELI
7.DZIEN PODWYSZAM TEMPERATURE 19.5.C WIECZORE JEST 21 C
TERAZ MOJE PYTANIA KIEDY PRZELEWAC NA CICHA FERMENTACJE BO DROZDZE SA BARDZO LENIWE I CHYBA WJECEJ NIE DADZA RADY CZY JEST INNY SPOSUB ABY DAC IM KOPA
WIEM ZE TA WARKA WYGLODA DZIWNIE ALE WARUNKI W DOMU I SPRZETOWE SA NARAZIE TAKIE JAKIE SA
ZA BYKI W PISOWNI PRZEPRASZAM SZKOLA BYLA NA WZGORZU
Comment